Airbags udviklingshistorie

For at beskytte passagererne bruges en række forskellige teknologier og sikkerhedsrelaterede enheder i bilen.For eksempel er kropsstrukturen designet til at absorbere stødenergi.Selv det nyligt populære Advanced Driver Assistance System (ADAS) er gået ud over funktionen med at forbedre kørekomforten og er blevet en vigtig konfiguration for sikkerheden.Men den mest grundlæggende og centrale sikkerhedsbeskyttelseskonfiguration er sikkerhedssele ogairbag.Siden den formelle anvendelse af bilairbag i 1980'erne har den reddet utallige liv.Det er ingen overdrivelse at sige, at airbag er kernen i bilsikkerhedssystem.Lad os tage et kig på historien og fremtiden for airbags.

I forbindelse med køretøjskørsel registrerer airbagsystemet et eksternt sammenstød, og dets aktiveringsprocessen skal gennemgå flere trin.Først kollisionssensoren af ​​komponenterne iairbagsystemet registrerer styrken af ​​kollisionen, og sensordiagnosemodulet (SDM) bestemmer, om airbaggen skal udløses baseret på kollisionsenergiinformationen, som sensoren registrerer.Hvis ja, sendes styresignalet til airbagpumpen.På dette tidspunkt gennemgår de kemiske stoffer i gasgeneratoren en kemisk reaktion for at producere højtryksgas, der fyldes i airbaggen skjult i airbagkonstruktionen, så airbaggen øjeblikkeligt udvider sig og folder sig ud.For at forhindre, at passagererne rammer rattet eller instrumentbrættet, skal hele processen med oppumpning og udløsning af airbag fuldføres på meget kort tid, omkring 0,03 til 0,05 sekunder.

np2101121

For at sikre sikkerhed, kontinuerlig udvikling af airbags

Den første generation af airbags er i tråd med hensigten med det tidlige stadie af teknologiudviklingen, det vil sige, at når der sker en ekstern kollision, bruges airbaggene til at forhindre, at overkroppen på de selebærende passagerer rammer rattet eller dashboard.Men på grund af det høje oppustningstryk, når airbaggen udløses, kan det forårsage skade på små kvinder eller børn.

Derefter blev fejlene i den første generations airbag løbende forbedret, og den anden generation af dekompressionsairbagsystemet dukkede op.Dekompressionsairbaggen reducerer oppustningstrykket (ca. 30 %) af førstegenerationsairbagsystemet og reducerer slagkraften, der genereres, når airbaggen udløses.Denne type airbag reducerer dog relativt beskyttelsen af ​​større passagerer, så udviklingen af ​​en ny type airbag, der kan kompensere for denne defekt, er blevet et presserende problem, der skal løses.

Tredje generations airbag kaldes også "Dual Stage" airbag eller "Smart"airbag.Dens største egenskab er, at dens kontrolmetode ændres i henhold til de oplysninger, der registreres af sensoren.Sensorer udstyret i køretøjet kan registrere, om passageren har sikkerhedssele på, ekstern kollisionshastighed og anden nødvendig information.Controlleren bruger disse oplysninger til omfattende beregninger og justerer airbaggens udløsningstid og ekspansionsstyrke.

I øjeblikket er den mest brugte 4. generation Advancedairbag.Adskillige sensorer installeret på sædet bruges til at registrere passagerens position på sædet, samt detaljerede oplysninger om passagerens kropsbygning og vægt, og bruge disse oplysninger til at beregne og bestemme, om airbaggen og ekspansionstrykket skal udløses. hvilket i høj grad forbedrer beskyttelsen af ​​passagersikkerheden.

Fra dens udseende til i dag er airbaggen ubestridt blevet vurderet som en uerstattelig passagersikkerhedskonfiguration.Forskellige producenter har også været engageret i udviklingen af ​​nye teknologier til airbags og fortsætter med at udvide deres anvendelsesområde.Selv i selvkørende køretøjers æra vil airbags altid indtage den bedste position til at beskytte passagererne.

For at imødekomme den hurtige vækst i den globale efterspørgsel efter avancerede airbagprodukter, leder airbagleverandørerne efterudstyr til skæring af airbagssom ikke kun kan forbedre produktionskapaciteten, men også opfylde strenge skærekvalitetsstandarder.Flere og flere producenter vælgerlaserskæremaskineat skære airbags.

Laserskæringtilbyder mange fordele og tillader høj produktivitet: produktionshastighed, meget præcist arbejde, lille eller ingen deformation af materialet, ingen værktøj påkrævet, ingen direkte kontakt med materialet, sikkerhed og procesautomatisering ...

Relaterede produkter

Efterlad din besked:

whatsapp +8615871714482